В навечерието на най-светлите празници Петя Дикова разговаря със световната футболна

...
В навечерието на най-светлите празници Петя Дикова разговаря със световната футболна
Коментари Харесай

Стоичков: Обичам Коледа по български - с луканчица, сланинка, капама и сармички

В навечерието на най-светлите празници Петя Дикова разговаря със международната футболна икона - Христо Стоичков.

Камата направи равносметка за миналата година и описа за живота си сред България, Барселона и Маями.

" Като погледна обратно, виждам, че съм извършил детската си фантазия - да имам положително и крепко семейство и да стана футболист ", споделя Камата, който приема екипа ни в личната " Зала на славата ", която той самият откри на паметната за българския футбол дата - 17 ноември.

" Доналд Тръмп знае доста за България. Уникален човек, касае се доста положително. Синът му знаеше повече от него за спорта, за Барселона, за моите награди ", описа Стоичков за диалозите си с някогашния американски президент.

Не подминаваме и Леонел Меси. Познавам го от 12-13-годишен, като пристигна в Барселона. Радостен съм, че не се промени, остана си едно земно момче, което не се възгордя от Златните топки, другар за приятелите, съпруг, татко... Отношенията ни не се трансформираха ", описа още Стоичков.

" Футболът ми е дал доста, пътувал съм доста, само че постоянно съм се прибирал в България. Дърпа ме и към Барселона, този тим ме направи прочут, първите си награди завоювах там.

Но " Златната топка " е и за България - това от 1994 година в никакъв случай няма да се повтори. " Златна обувка " не се печели всякога. Играх с доста огромно потомство футболисти, бяха на топ равнище и поради тях.

Няма да се повтори, тъй като виждаш накъде вървят нещата. Имали сме някакви проблясъци през годините, малко не ни доближи да се класираме за международно и за европейско състезание. Ние, в България, имаме доста диаманти, само че някой би трябвало да ги шлифова ", споделя още Ицо в ефира на bTV.

" Мина ми времето за политиката, безапелационен бе той. На здрава глава лед да поставям - за какво ми е?, попита той.

Винаги ще е благодарен на брачната половинка си Мариана, с която са дружно от близо 35 години.

" През годините се научих да се вслушвам в препоръките й. Научи ме на ред и дисциплинираност. Сами си проправихме пътя в живота, сами си възпитахме децата, в този момент внучката ".

" Аз съм една дребна част от нашия популярен спорт в България. Знаете какви олимпийски, международни и европейски първенци сме, аз съм някъде най-после. Мечтата ми бе да играя в олимпийски тим на България и го реализирах. Никога не съм делял тима, по тази причина си споделям - с помощта на тези момчета ние направихме това ", не не помни съотборниците си легендата.

Пожелава си да престанем да се разделяме. " Ако ние се обединим, както го вършат по света - в Америка какъв брой милиони са, а има две групички, при нас са 303, би трябвало да се обединим! "

Обича Коледата да е по български - с луканчица, сланинка, капама и сармички.

" На моето семейство поисквам здраве, на вас - да се обичате и да се почитате! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР